Betrokkenheid bij Netwerk GoedVolk

Onder het mom van ‘Hoe betrokken ben jij?’ interviewen we vrijwilligers, medewerkers of personen die op een andere manier samenwerken met Netwerk GoedVolk over hun betrokkenheid. Hieronder lees je het verhaal van Benjamin. Hij vertelt onder andere over hoe hij zich inzet voor anderen en wat hem dit allemaal heeft gebracht. Benieuwd naar wat hij nog meer te vertellen heeft? Lees dan snel verder!

Kan je wat over jezelf vertellen?

“Mijn naam is Benjamin, ik ben 19 jaar en woon in de buurt van Eindhoven. Op dit moment zit ik in het vierde jaar van de studie Product Vormgeving op het Sint Lucas daarnaast ben ik reservist bij de koninklijke landmacht en doe ik vrijwilligerswerk voor Netwerk GoedVolk.”

Hoe ben je bij Netwerk GoedVolk terecht gekomen?

“Ik ben bij Netwerk GoedVolk terecht gekomen via mijn MDT-missie. Ik ben deze missie gaan doen omdat mijn kleine jongetjes droom is om bij defensie te gaan. Sinds kort ben ik hier werkzaam als reservist. Zo is deze droom toch een beetje uitgekomen. Voor dit traject heb ik 3 dagen op de Oranjekazerne in Schaarsbergen het Impactbivak gevolgd.

Voor het sociale deel van mijn missie werd ik ingedeeld bij een vrijwilligersnetwerk. Bij mij was dat netwerk GoedVolk. Gelijk toen ik werd gebeld heb ik binnen een dag al een introductiegesprek met Linda gehad. En dat matchte super goed. Volgens mij heb ik ook als één van de snelste de 40 uur vrijwilligers werk voor de MDT-missie voltooid. Maar ook nu ik deze 40 uur voltooid heb blijf ik me nog inzetten.”

Op wat voor manier zet jij je in voor Netwerk GoedVolk en waarom doe je dit?

“Tijdens mijn MDT-missie heb ik vooral echt gewerkt aan mijn persoonlijke groei, hier zocht ik ook echt de uitdaging op. Hiervoor heb ik ook heel veel met dak- en thuislozen en andere culturele kringen gewerkt bij ‘t Hemeltje. Ik was ook heel erg bezig met hoe ik impact kon maken op anderen. Maar ook was ik heel erg bezig met de groei in mezelf. Tijdens mijn vrijwilligerswerk voor Netwerk GoedVolk ben ik er ook achter gekomen dat ik heel goed ben in het omgaan met anderen.

Op dit moment zet ik me  bij Netwerk GoedVolk in door vrijwilligerswerk te doen op het moment dat het mij uitkomt, in combinatie met mijn studie. Vaste dingen zoals elke week naar ‘t Hemeltje, dat lukt helaas niet meer. Wanneer ik wel tijd heb dan bel ik op met de vraag of ze nog ergens hulp bij nodig hebben. ‘Helaas’ is het antwoord dan vaak nog ja. Maar ook bij andere steun aanvragen die bij Netwerk GoedVolk binnenkomen probeer ik te helpen wanneer dat kan. Laatst heb ik nog iemand die dat zelf niet kon, geholpen met verhuizen.”

Wat heeft Netwerk GoedVolk jou allemaal gebracht?

“Door mijn vrijwilligerswerk bij Netwerk GoedVolk heb ik veel nieuwe connecties gekregen en heb ik zoals ik eerder al vertelde veel over mezelf geleerd. Na het voltooien van mijn MDT traject heb ik Europass Mobility Certificaat ontvangen. Dit certificaat wordt Europees erkend door werkgevers en staat erg mooi op mijn CV.”

Zou je vrijwilligerswerk bij Netwerk GoedVolk aanraden?

“Ik zou vrijwilligerswerk bij Netwerk GoedVolk zeker aanraden. Naast dat het natuurlijk goed staat op je CV is het ook gewoon heel gezellig. Er wordt met enige regelmaat een pizza avond georganiseerd. Dan hebben we met zijn allen een gezellige avond.” Ben jij na het lezen enthousiast geraakt over Netwerk GoedVolk en wil jij je ook graag inzetten om een ander te helpen? Kijk dan nu op onze website voor meer informatie of neem contact met ons op. We kijken er naar uit om je te leren kennen!

Deel dit bericht

Ga naar de inhoud